Mozaika w kuchni – czy to dobry pomysł?

Kafelki znajdują swoje zastosowanie w wielu miejscach domów i mieszkań. Zazwyczaj najlepiej sprawdzają się w pomieszczeniach, w których jest sporo wilgoci, a ich podłoga bywa narażona na trudne do usunięcia plamy. Dlatego glazura to niezawodna okładzina doskonale zdającą egzamin w kuchni. Co roku projektanci największych firm produkujących te materiały wykończeniowe, prześcigają się w pomysłach na coraz to efektowniejsze płytki. Dzięki temu mamy do wyboru modele w postaci klasycznych kwadratów, ogromnych prostokątów imitujących beton, ale także malutkich elementów przywodzących na myśl misterne dzieła starożytnej Grecji. Bez wątpienia wszystkie te rozwiązania są bardzo dobre, jednak finezyjna mozaika będzie zdecydowanie najciekawsza.

Zalety mozaiki

Drobne kafle, które wcale nie są takie trudne do ułożenia, mogą stanowić główną dekorację nowoczesnej, bardzo minimalistycznej kuchni. Nie musimy wykładać nimi wszystkich ścian. Wystarczy, że ułożymy te piękne elementy ponad kuchenką oraz w okolicach zlewu. Zapewni nam to funkcjonalność i fantastyczny efekt. W takiej sytuacji najlepiej zagra wyrazista glazura. Bardziej stonowane produkty tego typu, możemy zastosować na większych powierzchniach. Na stronie internetowej https://dunin.eu/kategoria-produktu/mozaiki-i-plytki/mozaiki-do-kuchni/ zamówimy zarówno ekstrawaganckie wersje mozaik imitujące drewno lub metal, jak też pełną wdzięku, jednobarwną koniczynkę marokańską. Niezależnie od modelu glazury, na który się zdecydujemy, na pewno będzie zadowoleni z rezultatów.

TWÓJ KOMENTARZ

3 × jeden =