Co można wstawić w ogródku restauracyjnym?

Posiadanie restauracyjnego ogródka to wielki plus dla każdego lokalu. Latem klienci wypatrują miejsc, gdzie mogą usiąść i spędzić przyjemny czas w ciepły dzień. Gdy jednak jest temperatura na zewnątrz jest bardzo wysoka, to w ogródku może być zbyt gorąco , by spokojnie zjeść posiłek. W takim wypadku niezbędne będą parasole, które ochronią przed słońcem. Podobnie w deszczowe dni muszą one chronić klientów przed opadami – trzeba jednak zadbać o to, by ich mocowania były odpowiednio trwałe. Problemem może być bowiem silny wiatr, który mógłby uszkodzić całą konstrukcję.

Co można zjeść?

Jednym z bardziej niedocenianych przez restauratorów elementów ogródka jest tablica, na której umieszczone są propozycje z karty. To właśnie bardzo często na jej podstawie klienci podejmują decyzje zakupowe. Czasami jeden impuls w ciągu sekundy potrafi skłonić klienta do tego, by wybrał właśnie nasz lokal na miejsce swojego posiłku. Warto więc nieco się wyróżnić przygotowując niebanalną tablicę z menu. Najlepiej, by robiła to osoba z uzdolnieniami artystycznymi, choć nieco chaotyczny styl też z pewnością dobrze się sprawdzi. Ważna jest też treść tablicy – umieszczając na niej dania, które każdy lubi znacznie zwiększamy swoje szanse na pozyskanie klientów.

Ozdoby w ogródku

Restauracyjne ogródki wyglądają niezwykle klimatycznie, zwłaszcza wieczorami. Stosując donice podświetlane, dbamy o to, by nastrój naszych klientów był wyjątkowy. Najlepiej używać rzeczy dobrej jakości, jak na przykład donice podświetlane Led Monumo.

TWÓJ KOMENTARZ

czternaście − 9 =