Czy restauracja powinna inwestować w wynajem przyczepy gastronomicznej?

Coraz więcej restauracji i innych lokali gastronomicznych decyduje się na wypożyczenie przyczepy idealnie przystosowanej do serwowania jedzenia na ulicy. Jest to bowiem doskonały sposób na poszerzenie działalności, a także zdobycie zupełnie nowych klientów. Taki mobilny pojazd potocznie określany jest mianem food trucka. Na polskim rynku funkcjonuje co najmniej kilka dużych firm, które oferują wynajem przyczep gastronomicznych.

Dodatkowe przychody to ogromna korzyść

Inwestycja w wynajem przyczepy gastronomicznej to dla większości restauracji świetny pomysł, ponieważ mogą dzięki temu wyjść ze swoją ofertą poza lokal i zainteresować nią mnóstwo osób, z których znaczna część później stanie się stałymi klientami. Efektem są zazwyczaj wyraźnie wyższe przychody, co prowadzi do szybszego rozwoju biznesu. Do podstawowych zalet posiadania omawianego pojazdu mobilnego zaliczamy przede wszystkim stosunkowo niewielki koszt utrzymania (brak czynszu, niskie zużycie mediów itp.), elastyczność (to od nas zależy, kiedy pracujemy) oraz możliwość sprzedawania potraw w dowolnym punkcie miasta oraz w trakcie dużych imprez plenerowych.

TWÓJ KOMENTARZ

cztery × pięć =